Digitaalinen maksaminen muuttuu 1.1.2021 alkaen

Tärkeää tietoa: EU:n toisen maksupalveludirektiivin (PSD2) myötä maksaminen muuttuu 1.1.2021 alkaen.
 
EU:n maksupalveludirektiivin tavoite on varmistaa turvallinen maksaminen ja se koskee kaikkea digitaalista maksamista EU-alueella. Jatkossa mobiili- ja verkkomaksujen maksaminen voi vaatia sinulta vahvaa tunnistautumista. Tällä tavalla pankki varmistuu siitä, että juuri sinä käytät omaa maksukorttiasi, eikä kukaan muu. Pankeilla on erilaisia tapoja vahvaan tunnistautumiseen, joita ovat muun muassa tunnuslukusovellus, verkkopankkiin kirjautuminen tai tekstiviestillä lähetettävä koodi.

Näissä tapauksissa pankkisi voi edellyttää sinulta vahvaa tunnistautumista: Ostat mobiilikertalipun, lisäät uuden maksutavan tai lisäät uuden maksukortin tiedot Kätevä-sovellukseemme tai maksat ostoksesi verkkokaupassamme.

Kun ostat mobiilikertalipun Seinäjoen paikallisliikenteeseen, niin tee ostos hyvissä ajoin! Voit aktivoida lipun vasta kun nouset bussiin.

Lisätietoa Finanssivalvonnan nettisivuilta: https://www.finanssivalvonta.fi/kuluttajansuoja/kysymyksia-ja-vastauksia/maksupalvelut/psd2–toinen-maksupalveludirektiivi/