Ruskamatka Lappiin ja Norjan Pykeijaan 14.-21.9.2021

 

 

Matkaohjelma:

14.9.2021 tiistai, kohti Kuusamoa…

Klo 9.30 lähdemme Seinäjoelta ajamaan kohti Kuusamoa. Matkanjohtajan johdolla taitamme matkaa sopivin välein taukoja pidellen. Perillä majoitumme Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin.
Illallinen hotellilla. Hotellin kylpyläosasto on avoinna klo 21.00 saakka. (päivän ajomatka noin 550 km)

15.9.2021 keskiviikko tai , Kuusamo- Sodankylä- Saariselkä

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa…
Välillä vierailemme Sodankylässä Tankavaarassa, kultamuseossa ja kultakylässä.
Kuulemme kullanhuuhdonnasta ja sen historiasta. Kultakylä on elämyskeskus, jossa voi itse kokea kultaryntäyksen aiheuttaman kultakuumeen. Kultamuseon perusnäyttely kertoo Lapin värikkäästä kultahistoriasta. Vaskoolinmuotoisessa Golden World- rakennuksessa on näyttelyosoita yli 20 eri maasta.
Kullanhuuhdontaa täytyy tietysti kokeilla; vieraat saavat omakseen kaiken huuhtomansa kullan ja korukivet. Osaavat oppaat neuvovat kädestä pitäen vaskoolin käyttöä, jottei yksikään hippu hukkuisi, tarvittavat välineet kumisaappaita myöten saa lainaksi.
Nautimme myös lounaan.
Matka jatkuu kohti pohjoista luontomaisemia ja ruskaa ihaillen.
Majoitumme illalla kahdeksi yöksi hotelli Holiday Club Saariselkä. Kylpylä avoinna klo 20.30 saakka.
(päivän ajomatka noin 360 km)

  16.9.2021 torstai, Saariselkä

Aamiainen hotellilla.
Aamupäivällä vierailemme yhdessä Kaunispään huipulla ja mahdollisuus omatoimiseen kahvitteluhetkeen legendaarisessa kahvilassa. Paikka on entisaikaan toiminut palovartijan majana. Tunturin huipulta upeat maisemat Urho Kekkosen Kansallispuistoon.
Loppupäivä omatoimista leppoista lomailua Saariselällä vaikkapa omatoimisen vaelluksen merkeissä.
Matkanjohtaja päivystää hotellin aulassa ja antaa vinkkejä päivään ja kertoo ajankohtaiset aktiviteetit, vaellus/ulkoilureitit ym.
Yhteinen illallinen.

17.9.2021 perjantai, kohti Inaria…

Aamiainen hotellilla ja sen jälkeen lähtö kohti Inaria.
Matkalla kuullaan tarinaa saamelaisuudesta sekä porotaloudesta. Vieraillaan mm. Inarinjärven rannalla Saamelaismuseo Siidassa. Klo 13.00 lähdemme Inarinjärven risteilylle 120-paikkaisella katamaraanilla (kahvila, A-oikeudet). Matkalla ihailemme erämaajärven kauneutta ja risteilemme Ukonsaaren ympäri päiväkahvit nauttien. Ukonsaari on saamelaisen pyhä saari, joka myös Ukonkivenä tunnetaan.  Paluumatka risteillään vanhaa postireittiä seuraillen ja ohitamme Hautuumaasaaren, jossa on vielä nähtävänä vanhoja puuristejä. Sään salliessa halukkaat voivat jäädä pois Pielpavuonon satamassa. Pielpajärven Erämaakirkolle patikkamatka noin 3 km sekä bussin parkkipaikalle noin 4,5 km. Paluu Inariin siis joko bussilla tai veneellä.
Majoittaudumme illan tullen hotelli Inariin. Yhteinen illallinen.  (päivän ajomatka noin 80 km)

18.9. lauantai 2021, Jäämeren kierros. Pykeija. Utsjoki.

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Norjaa ja Jäämerta.
Reittimme kulkee Sevettijärven ohi Näätämöön.  Neidenissä Näätämö-joen varrella pysähdymme ihastelemaan ja valokuvaamaan mahtavan Kolttakönkään kosken kuohuja.
Rajan ylitettyämme suuntaamme Jäämeren rannalle, ajelemme Varangin Vuonon eteläpuolta ja ihailemme karunkauniita upeita maisemia ja saavumme pieneen kalastajakylään Pykeijaan, joka on kuuluisa Ruijan- suomalaistaustaisesta väestöstä ja kuningasravuista.
Matkalla kuulet monipuolisesti Pykeijan historiaa ja nykypäivää sekä alueen luonnosta ja ilmastosta.
Teemme pienen kierroksen bussilla saavuttaessamme kylään. Yhteisellä lounaalla nautimme tietysti Pykeijan kuningasrapua. Lounaan jälkeen omaa aikaa tutustua kylään.
Pykeijasta suuntaamme takaisin rajalle ja Suomen puolelle saavuttuamme ajellemme ”Suomen kauneinta tietä”  Tenojoen tietä nauttien upeista värikkäistä ruskamaisemista. Matkanjohtaja kertoo Tenojoen asioista mm. lohen kalastuksesta, luonnosta ja historiasta.
Illalla majoittautuminen Utsjoelle hotelli Utsjoki ja illallinen.
(päivän ajomatka noin 350 km)

19.9. sunnuntai, Utsjoki – Rovaniemi

Aamiainen majoituspaikassa.
Lähdemme ajelemaan kohti Napapiiriä. Poikkeamme tauon merkeissä Joulupukin pajalla tervehtimässä Joulupukkia. Alueella on myös ravintoloita, kahviloita ja Outlet myymälöitä.
Matkamme jatkuu kohti Rovaniemeä. Matkalla matkanjohtaja kertoo Rovaniemestä ja kaupunkiin liittyvästä historiasta. Vierailemme upeassa tiede- ja museokeskus Arktikumissa, jonka toimija, Lapin yliopiston Arktinen keskus ja Lapin maakuntamuseo tekevät töitä pohjoisen luonnon, kulttuurin ja historian puolesta. Arktikumin edustan rantapuisto, Arktinen puutarha, on Rovaniemen kauneimpia puistoja.
Majoittuminen Sokos Vaakunaan.
Illalla nautimme matkamme  juhlavan päätösillallisen
(Päivän ajomatka noin 450 km)

20.9. maanantai, Rovaniemi- Pohjanmaa
Maittavan aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan kohti etelää ja teemme kotimatkaa sopivasti taukoja pidellen. Paluu Seinäjoelle noin klo 19.00 mennessä.  (Päivän ajomatka noin 530 km).

Matkan hinta 1025 eur / hlö / jaetussa 2-hengen huoneessa

Sisältäen tasokkaan bussikuljetuksen, kuljettajan ja
matkanjohtajan palvelut, majoitukset hyvätasoisissa hotelleissa 2hh huoneissa,
kaikki ruokailut ja  sisäänpääsymaksut  ohjelman mukaan.

Lisämaksusta 1hh huone.
Matkalla tarvitaan henkilötodistus.
Matka toteutuu mikäli 34 lähtijää.

Lisätiedot & varaukset:
matkalle(at)harmanliikenne.fi
010 328 7001