Baltian kiertomatka, upea Kuurinkynnäs ja Palanga 11.-16.7.2021

 

 

Tällä opastetulla kiertomatkalla kuljemme läpi Viron ja Latvian aina Liettuan Palangaan. Matkalla on aikaa nauttia rantaelämästä ja tunnelmoida idyllisissä pikkukaupungeissa. Yövymme 1 yön laivalla, 3 yötä Palangassa ja 1 yön Riikassa.

Matkaohjelma:   

Su 11.7. 2021
Bussimatka Pohjanmaalta Helsinkiin:
Klo 10:10 Alahärmä – Ylihärmä – Kauhava – Lapua – Klo 11:30 Seinäjoki – Jalasjärvi –Tampere – satama klo 18:00
M/s Viking XPRS lähtee Tallinnaan 19:00. Majoitumme B-luokan 2 hengen hyteissä sekä nautimme buffetillallisen ruokajuomineen.

Ma 12.7.2021
Poistumme laivasta 7:00 mennessä ja nautimme buffetaamiaisen maissa. Matkaopas liittyy seuraamme. Ajamme sopivasti taukoja pidellen ja oppaan tarinoita kuunnellen Latvian ja Liettuan läpi kohti Palangaa, jonne saavumme illansuussa. Matkan aikana lounas. Majoitumme hotelli Lapas Rytas Vila****, joka sijaitsee Palangan kävelykadun läheisyydessä. (ajomatka noin 590 km).

Ti 13.7.2021
Aamiainen ja lyhyt tutustuminen Palangaan ja sen jälkeen omatoimipäivä nähtävyyksiin tutustuen. Esimerkiksi polkupyöriä saa vuokrattua edulliseen hintaan, ja monet nähtävyyden kuten meripihkamuseo on mukavan pyörämatkan päässä. Hotellin lähellä on myös upea ranta. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen.

Ke 14.7.2021
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Kuurinkynnäälle. Tutustumme pienen lauttamatkan takana olevaan  ainutlaatuiseen Unescon maailmanperintökohteeseen ja luonnonsuojelualueeseen.
Kuurinkynnäs on 98 km pituinen kapea niemimaa, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Kynnään leveys vaihtelee noin 400 metristä 3,8 kilometriin.
Mielenkiintoisen päivän aikana kevyt lounas sekä paluun jälkeen yhteinen illallinen hotellilla.

To 15.7.2021
Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti Latviaa ja Riikaa. Matkalla pysähdymme Ristikukkulalle, joka tunnetaan liettualaisten pyhänä paikkana. Kukkulalle alettiin tuomaan ristejä 1800-luvun kapinoissa menehtyneiden muistoksi. Lisää ristejä tuotiin toisen kansannousun jälkeen. Neuvostoaikana ristit tuhottiin neljä kertaa maansiirtotraktoreilla, mutta kansalaiset pystyttivät aina tilalle uusia.
Latvian puolella vierailemme Rundalen barokkilinnassa ja sitä ympäröivässä upeassa puutarhassa. Linnan rakennutti 1730-luvulla Venäjän keisarinna Anna Ivanovna kesäasunnoksi saksalaissyntyiselle Kuurinmaan herttualle, rakastetulleen, Ernst Johann von Bironille. Arkkitehti oli italialaissyntyinen Ranskassa ja Venäjällä vaikuttanut Bartolomeo Rastrelli. Hänen töitään on esim. Pietarin Talvipalatsi sekä Rundalen ranskalainen puutarha.
Päivän aikana nautimme lounaan. Saavumme Riikaan illansuussa, jossa majoitumme hotelli Radi un Draugiin ****. (Päivän ajomatka 280 km)

Pe 16.7.2021
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme ajamaan Tallinnaan. Matkan aikana nautimme lounaan ihastuttavassa Pärnun rantakaupungissa (Ajomatka noin 300 km)   M/s Viking XPRS lähtee Helsinkiin 17:30, ja saapuu klo 20.00,   josta alkaa kotimatka Pohjanmaalle.

Hinta 845 €/hlö/2hh

Yhden hengen huoneen lisämaksu    170 eur
Lapsi alle 12 v. lisävuoteessa              665 eur
Lapsi 12-16 v. lisävuoteessa                680 eur

Hintaan sisältyy:
-bussimatkat laadukkaalla Härmän Liikenteen turistibussilla
-majoitukset laadukkaissa**** hotelleissa 2 hengen huoneissa
-ruokailut ohjelman mukaan
-laivamatkat; menomatkalla hyttipaikka, paluumatka kansipaikoin
-ohjelmassa mainitut opastetut ohjelmat ja pääsymaksut, Kuurin lauttamatkat sekä luonnonpuistomaksu
-suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Matka toteutuu, mikäli 30 lähtijää.

Lisätiedot & varaukset:
matkalle(at)harmanliikenne.fi
010 328 7001